Mitropolitul Olteniei a oficiat slujba înmormântării militarului căzut la datorie în Afganistan

Sublocotenentul post-mortem Claudiu Constantin Vulpoiu, care a decedat la datorie în teatrul de operații din Afganistan, a fost înmormântat astăzi, 3 aprilie 2014, cu onoruri militare, în cimitirul Sineasca din municipiul Craiova. Slujba de prohodire a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, după cum aflăm de la diac. Gheorghe Cioiu.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Mitropolitul Olteniei i-a asigurat pe toți cei prezenți că Biserica se va ruga permanent pentru sufletul vrednicului de pomenire ostaș, așa cum se roagă pentru toți fiii ei plecați la cele veșnice.

‘Ne rugăm cu inimile îndurerate Bunului Dumnezeu ca sufletul fratelui nostru Claudiu Constantin, care s-a jertfit pentru o lume mai bună, pentru adevăr și frumos, să meargă împreună cu sfinții în Împărăția Cerurilor. Și, de bună seamă că Biserica noastră, mama noastră, se va îngriji de el și-l va purta permanent în rugăciune, pentru că nu putem uita niciodată sufletele celor iubiți ai noștri care au plecat la cele veșnice, așa cum suntem convinși că nici cei care pleacă din lumea aceasta nu vor uita de noi’, a spus IPS Părinte Irineu.

La funeraliile militarului craiovean au participat vicepremierul pentru securitate națională și ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, ministrul apărării naționale Mircea Dușa, președintele Camerei Deputaților Valeriu Zgonea, reprezentanți ai garnizoanei Craiova, ai M.A.I., M.Ap.N. și ai admnistrației publice locale.

Claudiu Constantin Vulpoiu avea 35 de ani, era căsătorit și avea un copil. Și-a început cariera militară la vârsta de 22 de ani și a participat la șase misiuni în Afaganistan și Irak. El a decedat duminică dimineața în urma unui atac sinucigaș săvârșit cu un autovehicul încărcat cu exploziv care a intrat direct în mașina de luptă a militarilor români, ceilalți cinci camarazi de arme fiind răniți. A fost avansat la gradul de sublocotenent post – mortem și a primit Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler cu un însemn de război.

Comentarii Facebook


Știri recente