Mitropolitul Nifon s-a întâlnit cu responsabilii pentru dezvoltarea reactoarelor modulare mici în România

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, s-a întâlnit miercuri cu responsabilii Nuclearelectrica și NuScale Power pentru dezvoltarea reactoarelor modulare mici (SMR) în România.

Președintele SUA, Joe Biden, a anunţat recent că a aprobat un grant în valoare de 14 milioane de dolari pentru o nouă etapă a programului de dezvoltare a reactoarelor modulare mici în România, la Doicești, jud. Dâmbovița.

Din delegația care s-a întâlnit cu IPS Nifon au făcut parte: Cosmin Ghiță, Director General Nuclearlectrica, John Hopkins, Președinte și Director General NuScale Power, și Wadie Jospeh Habboush, Chief executive officer în cadrul Habboushgroup.

Ei au prezentat caracteristicile tehnologiei NuScale, a siguranței acesteia și a etapelor de dezvoltare, a stadiului proiectului din SUA, aflat în prezent în faza de dezvoltare în Idaho, precum și a etapelor Studiilor de inginerie și proiectare pentru proiectul SMR din România, lângă Târgoviște.

Delegaţia a subliniat oportunitatea dezvoltării unei surse de energie ieftine și foarte sigure pentru mediu.

Mitropolitul Nifon a prezentat delegației specificul spiritual și cultural al județului Dâmbovița și al orașului Târgoviște şi a subliniat nevoia de dezvoltare economică și industrială pentru a putea astfel susține actul cultural și educațional.

Foto credit: Arhiepiscopia Târgoviştei

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sf. Dimitrie cel Nou la Catedrala Mitropolitană din București: PS Paisie Sinaitul explică ce munți mută credința

„Expresia mută munții atribuită credinței nu trebuie neapărat înțeleasă în sensul strict al cuvântului”, a spus Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul duminică, la Catedrala Mitropolitană „Sf. Spiridon” – Nou din București. Liturghia în acest sfânt lăcaș…