„Un om care a făcut foarte mult bine”: Mitropolitul Nifon Rusăilă comemorat la Mănăstirea Radu Vodă

Primul Mitropolit primat al României a fost comemorat marți la Mănăstirea bucureșteană Radu-Vodă cu ocazia împlinirii a 145 de ani de la sa plecarea la Domnul.

Slujba de pomenire pentru Mitropolitul Nifon Rusăilă a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Ierarhul a adus în atenție opera filantropică a mitropolitului comemorat:

„Mitropolitul Nifon Rusăilă a fost un om care a făcut foarte mult bine. A împlinit această poruncă a ajutorării aproapelui”.

„Din veniturile Mitropoliei, dar și din ale sale, personal, a ajutat foarte mulți tineri. A înființat Seminarul ‹Nifon Mitropolitul›, al doilea seminar din București, asigurându-i cele necesare studiului pentru tinerii din această școală”.

„Foarte mulți tineri care au devenit slujitori ai Bisericii, unii dintre ei și ierarhi, dar și oameni importanți în București și în țară aveau să-și amintească binefacerile primite de la Mitropolitul Nifon. Și apoi de bursele oferite”, a menționat PS Timotei Prahoveanul.

Cunoscut drept Mitropolitul care a luat parte la Unirea Principatelor, primul președinte al Senatului României sau primul Mitropolit primat al României, de multe ori se uită faptele de suflet ale ierarhului, peste care timpul a așternut liniște. Află mai multe despre seminarul și fondul de burse instituite de el în Testamentul filantropic al Mitropolitului primat Nifon.

Mitropolitul Nifon Rusăilă a trecut la cele veșnice în data de 5 mai 1875, data plecării sale fiind profețită de Sfântul Calinic de la Cernica cu șapte ani înainte. Mormântul mitropolitului se află în cimitirul Mănăstirii Cernica.


Foto: captură video Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente