Mitropolitul Nifon: Bucuria Nașterii Domnului ne cheamă la comuniune

În omilia prilejuită de sărbătoarea Nașterii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei a spus că „bucuria sărbătorii Nașterii Domnului ne cheamă la comuniune și la aprofundarea încrederii noastre, la mărturisirea, cu statornicie, a binelui făcut nouă de Domnul”.

Ierarhul a explicat că această mărturisire este necesară „pentru a împărtăși celor de lângă noi din roadele credinței și a aduce lumină, acolo unde este întuneric, speranță, acolo unde s-a ivit deznădejdea, încredere, acolo unde teama și frica domnesc, și iubire, acolo unde ura și răutatea s-au așezat”.

În ziua sărbătorii Nașterii Domnului, Înaltpreasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie la catedrala arhiepiscopală din Târgoviște împreună cu un sobor de preoți în prezența a numeroși credincioși.

Cu acest prilej, ierarhul a hirotonit preot pe tânărul diacon, absolvent al Facultății de Teologie a Universității Valahia din Târgoviște, Georgian Leonard Ionescu, pe seama Parohiei Potlogeni, Protoieria Găești.

La final, Înaltpreasfinția Sa a binecuvântat mâncarea pregătită în cadrul proiectului eparhial filantropic, devenit tradițional, intitulat Masa de Crăciun, care a fost dăruită, fiecăruia dintre cei prezenți la slujbă.

Foto credit: Arhiepiscopia Târgoviștei

Comentarii Facebook


Știri recente