Mitropolitul Nifon a sfințit prima biserică închinată Sf. Neagoe Basarab din Târgoviște

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon a târnosit duminică, 23 septembrie 2018, primul lăcaș de cult din Municipiul Târgoviște care îl are ca ocrotitor de Sfântul Voievod Neagoe Basarab, informează Arhiepiscopia Târgoviștei.

Biserica parohiei se află în Cartierul Tineretului (SAGRICOM) și a fost construită pentru a veni în întâmpinarea nevoilor spirituale ale tinerilor locuitori din acea zonă a orașului.

După slujba de sfințire, Mitropolitul Nifon a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți.

Ridicarea lăcașului de cult s-a desfășurat sub coordonarea preotului Dragoș Bădescu, cu contribuţia familiei Ghibanu, dar și cu sprijinul Arhiepiscopiei Târgoviştei, Secretariatului de Stat pentru Culte, Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Consiliului Local al Municipiului Târgovişte şi al altor credincioși contribuitori.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a oferit distincția de iconom stavrofor părintelui Dragoș Bădescu, parohul bisericii.

De asemenea, ierarhul a oferit familiei Ghibanu Ordinul Eparhial Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești și diplome de recunoștință celor implicați în acest proiect bisericesc.

În omilia sa, Mitropolitul Nifon a subliniat că sfințirea acestui lăcaș de cult închinat Sfântului Voievod Neagoe Basarab anticipează aniversarea celor 560 ani, de la nașterea sa, care se vor împlini anul viitor.

Ierarhul a vorbit apoi despre personalitatea Sfântului Voievod și importanța operei sale:  Învățăturile către fiul său Theodosie, „pentru tinerii de astăzi, deoarece sfântul este ocrotitorul  tinerilor și al căsătoriei, fiind un exemplu de fermitate, hotărâre și dinamism în promovarea credinței ortodoxe”.

Mitropolitul Nifon a precizat că, în Ortodoxie, Biserica reprezintă „comunitatea de iubire și de speranță a celor ce cred și mărturisesc comuniunea Sfintei Treimi”, prin viața și faptele lor.

La finalul predicii, Înaltpreasfinția Sa a îndemnat pe toți cei prezenți să participe la Referendumul pentru definirea căsătoriei și să voteze în favoarea acestui demers de apărare a identității creștine.

Foto credit: Arhiepiscopia Târgoviștei

Comentarii Facebook


Știri recente