Mitropolitul Nicolae și românii din Olmsted Falls, Ohio, au aniversat 84 de ani de existență a Catedralei Buna Vestire

Mitropolitul Nicolae al celor două Americi a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Buna Vestire din Olmsted Falls, Ohio, aniversând alături de comunitatea românească din zonă 84 de ani de existență a Catedralei Buna Vestire.

„Nu există Înviere fără Cruce, nu există viață veșnică fără privire la Hristos Cel ce ne-a câștigat veșnicia prin Cruce și Înviere”, a spus părintele mitropolit în omilia sa. „Perioada ultimelor luni ne-a ajutat să ajungem la această înțelegere că viața creștină este o experiență a suferinței care, trăită în credința în Hristos, ne poate duce la Înviere.”

Au participat peste 200 de credincioși. Românilor li s-au alăturat ortodocși greci care, timp de patru luni, s-au bucurat de slujbele de la catedrala românească, unde puteau fi îndeplinite condițiile cerute de restricțiile din pandemie.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae a oficiat slujba de Te Deum pentru aniversarea a 50 de ani de la căsătoria soților Alexandru și Dorinne Suba, membri ai parohiei, și a citit rugăciunile pentru începerea noului an școlar.

Părintele Paroh Petru Neaga de la catedrală a scris următoarele despre aniversarea de duminică: „Au fost ani mântuitori pentru multe generații de români pribegi prin Nord-Estul Americii, români care, din anul 1936, s-au luptat cu neajunsurile vremurilor și ajutorarea celor din Țară, dar nu au uitat nici de jertfa care trebuie adusă Domnului”.

„De aceea, noi astăzi avem o datorie sfântă de a-i păstra vii în inimile noastre și de a-i pomeni la dumnezeieștile slujbe pe ctitorii și binefăcătorii acestui sfânt locaș și să dorim, cu aceeași râvnă, să păstrăm și să oferim acest minunat locaș al lui Dumnezeu generațiilor viitoare”, a adăugat el.

Foto credit: Mitropolia celor două Americi


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente