Mitropolitul Nicolae: prin rugăciune și post, Duhul Sfânt se pogoară în viața noastră

Mitropolitul Nicolae al celor două Americi a spus sâmbătă în cadrul predicii de la  Așezământul monahal românesc din Middletown, New York, că „prin participarea la slujbe, prin spovedanie, prin împărtășanie, prin rugăciune și prin post, Duhul Sfânt se pogoară în viața noastră, a celor care vrem să ne arătăm sălaș al Duhului”.

Predica ierarhului a fost ocazionată de oficierea Sfintei Liturghii la hramul mănăstirii: Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou.

Înaltpreasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre viața simplă și curată a Sfântului Dimitrie cel Nou, ale cărui moaște ocrotesc Bucureștiul:

„Este o viață scurtă pe care a petrecut-o în necunoaștere față de oameni, dar în cunoașterea lui Dumnezeu”.

„Sfintele lui moaște, care de mai bine de 700 de ani sunt izvor de binecuvântare și de vindecare, dovedesc că viața lui a fost sfântă, că în viața lui a lucrat Duhul Sfânt, iar această lucrare a Duhului Sfânt încă se împlinește”, a precizat ierarhul.

La slujbă a fost prezent și Consulul General al României la New York, Cătălin Radu Dancu.

În cadrul Sfintei Liturghii a avut loc hirotonia în ierodiacon a monahului Serafim Păduraru, viețuitor al mănăstirii.

Înaltpreasfinția Sa a explicat ce înseamnă slujirea diaconească la care a fost chemat părintele Serafim, care este importanța ei liturgică și duhovnicească.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul parohiei Sfântul Ierarh Nicolae din New York și de studenții români de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Sfântul Vladimir.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată slujba parastasului pentru ctitorii și binefăcătorii mănăstirii care au trecut la cele veșnice.

Foto credit: Mitropolia Ortodoxă Română a celor două Americi

Comentarii Facebook


Știri recente