Mitropolitul Nicolae: Mărturisirea lui Hristos este posibilă pentru cei care îl întâlnesc în Biserică

La hramul mănăstirii Sf. Dimitrie cel Nou din Middletown, Mitropolitul Nicolae a spus că devenim martori și mărturisitori ai lui Hristos „după ce L-am întâlnit în icoană, în Cuvântul Evangheliei și în Sf. Euharistie”.

„Pe Acest Hristos pe care l-am întâlnit la Sf. Liturghie să îl vestim lumii!”, a îndemnat ierarhul pe credincioșii prezenți la sărbătoarea mănăstirii din New York.

În omilia sa, Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae a explicat Evanghelia zilei, a vindecării orbului din naștere.

Ierarhul a amintit că perioada pascală, care se apropie de final, este o perioadă de mărturisire a credinței în Învierea Domnului, împreună cu apostolii, femeile mironosițe și toți cei care l-au întâlnit pe Hristos cel Înviat.

Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae a încheiat cuvântul amintind de conferințele și activitățile culturale și religioase organizate de Mitropolia Ortodoxă Română a celor două Americi în contextul anului 2018 în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri.

Soborul slujitor a fost format din: Protos. Vincențiu Temirov, Pr. Prof. Chad Hatfield, președintele Facultății de Teologie Ortodoxă Sf. Vladimir din New York, Pr. Marius Dumitrescu, Pr. Mircea Airinei și Pr. Marius Lazăr.

La finalul Sfintei Liturghii prezidată de Mitropolitul Nicolae, Pr. Chad Hatfield a evidențiat buna colaborare dintre Mitropolie, Facultatea de Teologie Ortodoxă din București și Facultatea de Teologie Ortodoxă Sf. Vladimir din New York,

El a remarcat că în urma bunelor legături dintre aceste instituții numeroși studenții români  urmează cursuri de Master la New York.

Această colaborarea se dorește a fi extinsă prin participarea și a altor Facultăți de Teologie din România.

Parastas pentru ctitori

După Sf. Liturghie, a fost oficiată slujba parastasului pentru ctitorii și donatorii sfintei mănăstiri care s-au mutat la Domnul, precum și pentru făuritorii Marii Uniri de la 1918.

La sărbătoare au participat credincioși din mai multe parohii ale Mitropoliei de pe coasta de Est a SUA, precum și o delegație a Consulatului României la New York condusă de dl. Vice Consul General Călin Radu Ancuța.

Mai multe informații despre Mănăstirea românească Sfântul Dimitrie cel Nou din Middletown, New York puteți afla accesând site-ul oficial.

Foto credit: Mitropolia celor două Americi

 

Comentarii Facebook


Știri recente