Mitropolitul Nicolae al Americii la hramul istoric al Mănăstirii Putna: Maica Domnului este Maica noastră a tuturor

De sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, hramul istoric al ctitoriei Sfântului Voievod Ștefan, Mitropolitul Nicolae al celor două Americi a vorbit despre universalitatea iubirii Maicii Domnului.

„O numim Maica Domnului și avem credință că este și Maica noastră a tuturor, care se roagă pentru noi și ne ocrotește”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Praznicul Adormirii Maicii Domnului, a evidențiat ierarhul, „este izvor de nădejde și de bucurie”.

Este o sursă neîncetată de speranță pentru că „ne întărește nădejdea că sufletul nostru va fi primit în brațele Mântuitorului Iisus Hristos”.

Ierarhul a vorbit în cadrul omiliei sale și despre suportul moral pe care-l oferă icoana sărbătorii pentru fiecare credincios.

„Icoana praznicului ar trebui să fie cunoscută tuturor celor care cred în adormire și nu în moarte”.

„Cei care credem ne exprimăm nădejdea că sufletele celor adormiți sunt primite de Hristos în brațele Sale, așa cum ne încredințează icoana Adormirii Maicii Domnului”, a menționat Mitropolitul Nicolae.

Dacă troparul Adormirii Maicii Domnului „condensează întreaga misiune pământească a Fecioarei Maria”, sfârșitul troparului „întărește această credința că prin rugăciunile ei vor fi izbăvite din moarte sufletele noastre”.

Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată de Mitropolitul Ignatie al Franței și Europei de Vest și Sud (Patriarhia Antiohiei), Mitropolitul Nicolae al Americii, Arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor şi Episcopul Toma de Broneţ (Patriarhia Rusiei).

Foto credit: Mănăstirea Putna/ Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente