Mitropolitul Nicolae a vizitat şantierul primei biserici româneşti din San Antonio, Texas

În cadrul vizitei pastorale efectuate în Texas, Mitropolitul Nicolae al celor două Americi a inspectat vineri, 7 septembrie 2018, stadiul lucrărilor la prima biserică românească din San Antonio, informează site-ul oficial al Mitropoliei.

Piatra de temelie a fost sfinţită de Înaltpreasfinţia Sa anul acesta, în data de 3 martie.

În după amiaza zilei de 7 septembrie a avut loc ședinţa Consiliului parohial prezidată de Mitropolitul Nicolae, sub îndrumarea căruia s-a făcut un bilanț al activităților pastorale, administrative și sociale desfășurate în Misiunea din San Antonio în ultimul an.

Ziua de vineri s-a încheiat cu slujirea Vecerniei și cu o omilie a ierarhului la început de An Bisericesc.

Sâmbătă 8 septembrie, de Praznicul Nașterii Maicii Domnului, Înaltpreasfinția Sa a slujit Sf. Liturghie înconjurat de un sobor de preoți români, dar şi de la parohiile greacă și antiohiană din San Antonio.

În omilia sa, Mitropolitul Nicolae a vorbit despre Maica Domnului și cinstirea ei în Biserica Ortodoxă și despre bucuria adusă la toată făptura prin nașterea ei.

Sâmbătă seara, ierarhul s-a deplasat la Parohia Nașterea Maicii Domnului din Austin unde a slujit Vecernia și a rostit un cuvânt catehetic.

Duminică 9 septembrie, Mitropolitul Nicolae a oficiat Sf. Liturghie împreună cu preoții și credincioșii români din Austin și San Antonio.

Înaltpreasfinția Sa le-a vorbit credincioșilor despre semnificația jertfei Mântuitorului, despre cinstirea Maicii Domnului în Biserica Ortodoxă și despre Sfinții Părinți Ioachim și Ana care, prin viața lor, sunt un model de familie creştină.

După Sf. Liturghie, în sala socială a parohiei din Austin, a avut loc un program cultural dedicat centenarului Marii Uniri, program susținut de copiii de la Școala Duminicală.

În deschiderea programului artistic, Preotul Paroh Dumitru Ilieș a vorbit despre aportul și implicarea Bisericii Ortodoxe Române la Marea Unire din 1918, iar tânărul Matei Ivan a vorbit despre contextul istoric al Unirii Transilvaniei cu România.

Comentarii Facebook


Știri recente