Mitropolitul Nicolae a prezentat noul paroh al Misiunii din Fairfield

Mitropolitul Nicolae al celor două Americi a fost prezent la hramul din 19 august 2018 al Misiunii Sfinții Martiri Brâncoveni din Fairfield, Connecticut, unde a prezentat credincioșilor pe noul preot paroh: Mihai Lazăr.

Ierarhul l-a îndemnat pe preot să își asume cu responsabilitate noua misiune, iar pe credincioși să îl ajute și să lucreze împreună cu el.

Sâmbătă, 18 august 2018, Mitropolitul Nicolae a oficiat slujba Vecerniei în lăcașul de cult din orașul american Fairfield vorbindu-le credincioșilor despre despre importanța lucrării tipografice a Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu.

Duminică, Sfânta Liturghie a fost oficiată de părintele Mitropolit împreună cu un sobor de preoți în lăcașul de cult al Misiunii.

La slujbă au fost prezenți Consulul General al României la New York, domnul Cătălin Dancu și doamna Dana Bucin, Consul Onorific al României în statul Connecticut.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Părintele Mitropolit a explicat pericopa evanghelică duminicală despre alegerea potrivită pe care credincioșii trebuie să o facă dacă doresc să intre în Împărăția lui Dumnezeu și despre urmarea lui Hristos și nu a lumii.

În a doua parte a predicii, ierarhul a vorbit despre misiunea și moartea martirică a Sfântului Constantin, împreună cu cei patru fii, Constantin, Ștefan, Radu și Matei și sfetnicul Ianache. Mitropolitul Nicolae i-a îndemnat pe credincioși să fie mărturisitori ai credinței ortodoxe pe pământ american, urmând modelul Sfinților brâncoveni.

Foto credit: Mitropolia Ortodoxă Română a celor două Americi

Comentarii Facebook


Știri recente