Mitropolitul Nicolae a participat la hirotonia Episcopului vicar Andrei Hoarște (OCA)

Înaltpreasfinţitul Părinte Nicolae, Mitropolitul Ortodox Român al celor două Americi, a participat sâmbătă la hirotonia Episcopului Andrei Hoarște din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române din America.

Episcopia mai sus menţionată este o structură eclesială care cuprinde mai multe parohii româneşti din SUA. Eparhia face parte din Biserica Ortodoxă din America condusă de Preafericitul Părinte Tihon, Arhiepiscop de Washington, Mitropolit al Americii şi Canadei (OCA).

Slujba a avut loc în data de 1 februarie în catedrala Sfântul Gheorghe din Michigan şi a fost prezidată de Mitropolitul Tihon.

Mitropolitul Nicolae la hirotonia Episcopului Andrei de Cleveland. Foto credit: Facebook/Biserica Ortodoxă din America.

Preafericitul Părinte Tihon a spus în omilia sa că Episcopul Andrei „are responsabilitatea de a propovădui aceeași credință pe care au învățat-o Apostolii”.

El a remarcat că responsabilitatea aceasta implică „propovăduirea Evagheliei tuturor şi în tot timpul”, nu numai celor care participă la slujbele Bisericii.

Ipopsifierea s-a desfăşurat în seara zile de 31 ianuarie în aceeaşi catedrală. Prin această ceremonie specifică Bisericii Ortodoxe, noul Arhiereu vicar ales a fost anunțat și chemat oficial la treapta de episcop.

Episcopul vicar Andrei de Cleveland

Noul ierarh, Preasfinţitul Părinte Andrei a primit titulatura Episcop de Cleveland, urmând să îndeplinească ascultarea de Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române din America, condusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Nathaniel Popp.

Părintele Episcop Andrei s-a născut în anul 1982 în Făgăraş, România.  La vârsta de 15 ani, s-a mutat cu familia sa în Statele Unite ale Americii, stabilindu-se în Dearborn Heights, Michigan.

A făcut parte din comunitatea parohiei româneşti „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”.

A fost hirotonit ca diacon şi preot în anul 2012 de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Nathaniel care, ulterior, în anul 2013, l-a numit la conducerea Departamentului Tinerilor din cadrul Episcopiei.

A fost ales în demnitatea de episcop în cadrul şedinţei sinodale din noiembrie 2019.

Foto credit: Facebook/Biserica Ortodoxă din America

Comentarii Facebook


Știri recente