Mitropolitul Nicolae a adresat un mesaj de condoleanţe familiei bioeticianului ortodox Hugo Tristram Engelhardt Jr.

30_PF_Daniel_Liturghie_CP_Intronizare_IPS_Nicolae_al_Americii (37)

Înaltpreasfinţitul Părinte Nicolae, Mitropolitul Ortodox Român al celor două Americi, a transmis un mesaj de condoleanţe familiei renumitului bioetician ortodox Hugo Tristram Engelhardt Jr. 

Engelhardt a trecut la Domnul joi, 21 iunie 2018, în Houston, Texas, la vârsta de 77 ani.  El a fost un cercetător de renume internațional în domeniile istoriei filosofiei, istoriei și filosofiei medicinei și a bioeticii.

S-a convertit la Ortodoxie în anul 1991.


Mesajul de condoleanţe al Mitropolitului Nicolae:

21 Iunie 2018

Părintelui Iulian Aniţei şi familiei

Preacucernice Părinte Iulian,

Cu profundă durere am aflat de trecerea la cele veşnice a tatălui socru, respectatul profesor Dr. Tristram H. Engelhardt.

Dr. Engelhardt a fost profesor la Departamentul de Filosofie al Universității Rice și profesor emerit la departamentele de medicină și medicină comunitară de la Colegiul de Medicină Baylor din Huston Texas.

Dr. Engelhardt este autorul, colaboratorul sau editorul a numeroase cărţi şi articole incluzând:  „Fundamentele Bioeticii” (Oxford), „Fundamentele bioeticii creștine” (Scrivener), şi recentele publicaţii de la editura SVS (a Institutului de Teologie Ortodoxă Sf. Vladimir) „După Dumnezeu: moralitate și bioetică într-o epocă seculară” şi „Înspre est: filosofi contemporani şi credinţa veche creştină”.

De asemenea, a fost senior editor al revistei „Christian Bioethics” şi „The Journal of Medicine and Philosophy”.

Din partea preoţilor şi credincioşilor Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi vă rugăm să primiţi sincerele noastre condoleanţe. Ne rugăm ca Domnul Dumnezeu să aşeze sufletul său unde drepţii se odihnesc. Vă asigurăm de rugăciunile noastre pentru sufletul robului lui Dumnezeu Reader Herman.

Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!

† Mitropolitul Nicolae

Comentarii Facebook


Știri recente