Mitropolitul Nicolae a adresat un mesaj de compasiune pentru victimele tragediilor din SUA

Înaltpreasfinţitul Părinte Nicolae a adresat un mesaj de compasiune pentru victimele atacurilor armate de la El Paso, Texas, şi Dayton, Ohio

Un tânăr de 21 de ani a deschis focul sâmbătă în zona hyper-marketului Walmart din El Paso (Texas) ucigând 20 de persoane şi rănind alte 26 înainte de a fi arestat.

La câteva ore distanţă a avut loc un nou atac armat lângă un bar în orașul Dayton, din statul Ohio, nouă persoane fiind ucise și alte câteva rănite.

În mesajul adresat, Mitropolitul Nicolae îşi exprimă solidaritatea şi deplânge pierderea vieţilor inocente.


Mesaj integral: 

Clerul şi credincioşii Mitropoliei Ortodoxe a celor două Americi îşi exprimă solodaritatea şi deplâng pierderea vieţilor innocente în evenimentele tragice de la El Paso, Texas, şi Dayton, Ohio.

Ne rugăm pentru odihna sufletelor celor care au trecut la Domnul în acest mod tragic, pentru recuperarea rapidă a celor răniți și pentru toate familiile afectate de aceste tragedii. În acest moment, este potrivit să ne rugăm lui Hristos Domnul, care s-a schimbat la Faţă pe Muntele Tabor, pentru a arăta Lumina Sa divină și a pentru mângâia sufletele celor care au suferit!

Cerem mijlocirea Maicii Domnului, pe măsură ce parcurgem Postul Adormirii, pentru a oferi ajutor și protecție victimelor acestei violențe!

+ Mitropolitul Nicolae
Mitropolia Ortodoxă Română a celor două Americi

Foto credit: Wbur

Comentarii Facebook


Știri recente