Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a efectuat o vizită în Patriarhia Antiohiei. Evenimentul a avut loc la invitația Patriarhului Ioan al X-lea

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a fost prezent pentru cinci zile în Patriarhia Antiohiei. Vizita efectuată, în perioada 2-6 decembrie 2017, a avut loc la invitația Patriarhului Ioan al X-lea.

Evenimentul a fost prilejuit de ansamblul de evenimente academice și duhovnicești dedicate hramului Institutului Teologic Ortodox Sfântul Cuvios Ioan Damaschin din Balamand, Liban, informează site-ul doxologia.

Seria de manifestări la care a luat parte și Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a debutat cu Vecernia hramului, sâmbătă, 2 decembrie. Duminică, 3 decembrie, Părintele Mitropolit a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Balamand. La finalul acesteia, ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură.

În zilele următoare, Înaltpreasfinția Sa a participat și la alte evenimente dedicate hramului Institutului Teologic din Balamand, unde a susținut și o prelegere cu privire la istoria Bisericii Ortodoxe Române. De asemenea, a fost prezent la un festival de muzică bizantină și la ceremonia de absolvire a programelor online, care au avut loc luni, 4 decembrie.

Programul zilelor următoare a cuprins vizitarea mai multor mănăstiri, a Muntelui Liban, dar și a unor obiective importante din Patriarhia Antiohiei, cum ar fi: Spitalul „Sfântul Gheorghe” al Patriarhiei Antiohiei din Beirut, Universitatea Patriarhiei Antiohiei din Balamand și Colegiul „Buna Vestire” din Beirut.

Pe tot parcursul vizitei Înaltpreasfinției Sale în Liban, Părintele Mitropolit a fost însoțit de pr. prof. Viorel Sava de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, iar din partea Preafericitului Părinte Patriarh Ioan al X-lea, a fost însoțit de Preasfinţitul Părinte Qais Sadiq, Episcop de Erzurum, și de Părintele Porphyrios Georgi, decanul Institutului Teologic din Balamand.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente