Mitropolitul Moldovei: Ortodoxia este împărtășirea cu Hristos

În Duminica Ortodoxiei, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană din Iași.

Ierarhul a fost întâmpinat de preoții slujitori ai catedralei cu icoane în mâini, la intrarea în lăcașul de cult. La Liturghia Sfântului Vasile cel Mare din 5 martie 2017, au participat sute de credincioși.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul Sanctus, al Catedralei mitropolitane, informează doxologia.ro.

În cadrul slujbei, Părintele Mitropolit Teofan a hirotonit preot, pe seama parohiei Pietriș din Protopopiatul Iași 2, pe diaconul Mihail Petrea.

După citirea textului evanghelic duminical, Arhim. Dosoftei Şcheul, Mare eclesiarh al Catedralei Mitropolitane din Iaşi, a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod din Duminica Ortodoxiei.

La final, ierarhul a binecuvântat pe credincioșii prezenți și a rostit, pe esplanada din fața Catedralei, un cuvânt despre semnificațiile Ortodoxiei.

Ortodoxia nu este doar o etichetă, un titlu sau un nume. Ortodoxia este împărtășirea cea adevărată cu Domnul Hristos, «închinarea cea dreaptă» față de foarte multe închinări strâmbe. Ortodoxia este înțelegerea cea dreaptă față de foarte multe înțelegeri nedrepte, Ortodoxia este viețuirea cea dreaptă, a spus Părintele Mitropolit.

În încheiere, citându-l pe Părintele Rafail Noica, Înaltpreasfinția Sa, a adăugat: «Ortodoxia este firea cea adevărată a omului». Dacă vrei să fii om cu adevărat, în sensul cel mai deplin al cuvântului, trebuie să fii creștin ortodox”.

Comentarii Facebook


Știri recente