Mitropolitul Moldovei la Mănăstirea Golia: rugăciuni și îndemnuri pentru Postul Mare

În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Golia din municipiul Iaşi.

La slujba din 26 februarie 2017 au participat numeroși credincioși ieșeni, iar mulți dintre ei s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

Din soborul slujitor au făcut parte starețul Mănăstirii, Serafim Nastasiu și Arhim. Nichifor Horia, exarhul administrativ al mănăstirilor din Arhiepiscopia Iaşilor, notează doxologia.ro.

În cuvântul rostit la final, Înaltpreasfinția Sa a adresat îndemnuri privitoare la iertare, ca act de eliberare necesar pentru intrarea în post.

Nu se cuvine să intrăm în post fără să ne iertăm unii pe alții, a subliniat ierarhul, explicând că neiertarea ne îngrădește sufletul și nu ne dă posibilitatea să fim oameni liberi, iar libertatea definește în esență viața creștinului adevărat.

În perioada ce urmează să ne curățim prin hrană mai puțină și mai curată, prin citire duhovnicească mai multă, prin metanii mari și mici, prin spovedanie cât mai deasă, prin împărtășanie cu Sfintele Taine având binecuvântarea preotului duhovnic, a adăugat Părintele Mitropolit.

În cadrul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a rostit Rugăciunea pentru începutul Postului.

 

Comentarii Facebook


Știri recente