Mitropolitul Moldovei în Pastorala de Crăciun: Trebuie să avem convingerea de nezdruncinat că Hristos este totul în viaţa noastră

În tradiţionala scrisoare pastorală adresată cu prilejul Sărbătorii Naşterii Domnului, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, îndeamnă anul acesta la întărirea în convingerea lăuntrică de nezdruncinat că Hristos este totul în viaţa noastră.

Mitropolitul Moldovei numeşte Sărbătoarea Crăciunului un popas duhovnicesc de tihnă şi lumină în drumul zbuciumat al vieţii noastre cotidiene. La acest popas, credincioşii se îmbracă în veşmântul bucuriei sfinte, care este un dar trimis de Dumnezeu.

Mitropolitul Teofan reaminteşte în scrisoarea sa pastorală că Întruparea Fiului lui Dumnezeu şi Naşterea Sa mai presus de fire de la Duhul Sfânt şi din Maria Fecioara reprezintă adevărul fundamental al vieţuirii noastre creştine. El continuă, spunând că cele mari taine creştine – Întruparea, Răstignirea şi Învierea Domnului – reprezintă izvorul de viaţă, fără de care omul s-ar afla în rătăcire continuă, debusolat şi confuz, lipsit de orice urmă de bucurie adevărată, de sens autentic în viaţă.

Toţi oamenii sunt chemaţi să-şi manifeste disponibilitatea de a-L primi înăuntru pe Hristos Domnul Cel Întrupat, Mort şi Înviat.

Făcând referire la post, rugăciune şi milostenie, Mitropolitul Moldovei atrage atenţia că acestea nu trebuie transformate în scop, ci trebuie menţinute ca mijloace prin care se dobândeşte Duhul Sfânt, viaţa în Hristos, simţirea iubirii Tatălui Ceresc pentru noi şi pentru întreaga lume.

În condiţiile lumii zbuciumate de conflicte şi crize, omul este chemat să prelungească Euharistia în orice moment al vieţii sale, pentru a păstra duhul prezenţei lui Dumnezeu.

Mitropolitul Teofan face referire şi la tulburările apărute în ultima perioadă în legătură cu Sfântul şi Marele Sinod care a avut loc în insula Creta şi a adresat îndemnul de a rămâne în Biserică, în duh de comuniune şi dragoste, lucrând la mântuirea noastră, prin mărturisirea dreptei credințe, zidindu-ne şi ajutându-ne unii pe alţii.

În final, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan doreşte tuturor bucuria păstorilor din Betleem şi a magilor care L-au descoperit pe Domnul Hristos!

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…