Mitropolitul Moldovei a oficiat Denia din Sfânta și Marea Vineri la Mănăstirea Vlădiceni

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a oficiat ieri după-amiază Slujba Sfintelor şi Mântuitoarelor Pătimiri în Biserica Mănăstirii Vlădiceni, notează doxologia.ro.

La denia din 13 aprilie 2017 au slujit împreună cu ierarhul: Arhim. Nichifor Horia, Exarhul administrativ al mănăstirilor din Arhiepiscopia Iaşilor, Arhim. Arsenie Butnaru, starețul Mănăstirii Vlădiceni, Protos. Nathanael Neacşu, slujitor la Catedrala Mitropolitană și Diac. Cătălin Vatamanu, lector al Facultăţii de Teologie din Iași.

La finalul slujbei, Părintele Mitropolit a rostit un cuvânt de învăţătură adresat obştii monahale şi credincioşilor prezenţi.

Astăzi, 14 aprilie, Înaltpreasfinția Sa va oficia Denia Prohodului Domnului în Catedrala Mitropolitană din Iaşi.


Mănăstirea Vlădiceni datează din secolul al XV-lea, însă o primă biserică a fost construită între anii 1908-1910, care după numai 8 ani a fost distrusă de o explozie la un depozit din apropiere.

În anul 1992, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, a iniţiat refacerea Mănăstirii Vlădiceni, iar în 1995 a fost sfinţit locul unde s-a ridicat actuala biserică.

Comentarii Facebook


Știri recente