Mitropolitul Moldovei a efectuat mai multe vizite pastorale în județul Botoșani

În Duminica a cincea din Post, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan a slujit în Parohia Naşterea Maicii Domnului – Santa Mare din județul Botoșani, Protopopiatul Iași 1.

În aceeași zi, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a efectuat mai multe vizite pastorale la parohiile din zonă, notează doxologia.ro.

La Sfânta Liturghie oficiată în 2 aprilie 2017, Părintele Mitropolit a evidențiat patru lucruri pe care omul păcătos trebuie să le împlinească pentru a se apropia de Dumnezeu: credința adevărată, smerenia, postul și rugăciunea.

Prin aceste trepte, urcate și de Sfânta Maria Egipteanca, sărbătorită în această zi și de femeia păcătoasă amintită în textul evanghelic rânduit, nădăjduim să trecem în Împărăția lui Dumnezeu, de la întuneric la lumină, de la iarnă la primăvară, de la necredinţă la credinţă, a adăugat ierarhul.

După terminarea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa, însoțit de Pr. Toma Gradinaciuc, Protoiereul Protopopiatului Iași 1, a vizitat parohiile Berza, Libertatea, Călăraşi 2, Răuseni şi Rediu Răuseni.

În aceste comunităţi, ierarhul a discutat cu enoriaşii şi cu preoţii slujitori şi a rostit scurte cuvinte de învăţătură.

Comentarii Facebook


Știri recente