Mitropolitul Mexicului a slujit la hramul Mănăstirii Bic (Video)

În ziua sărbătorii Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, luni, 29 august 2016, Mănăstirea Bic din Protopopiatul Șimleu Silvaniei și-a sărbătorit cel de-al doilea hram. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Athenagoras, Mitropolitul Mexicului (Patriarhia Ecumenică), a coliturghisit cu Preasfințitului Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, în prezenţa miilor de credincioși veniţi să înalţe rugăciuni Sfântului Ioan Botezătorul la Mănăstirea Bic, informează site-ul oficial al Eparhiei Sălajului.

La finalul slujbei, Preasfinția Sa a felicitat-o pe maica Marina Lupou, stareța mănăstirii, pentru bogata și rodnica activitate desfășurată în vederea înfrumusețării acestui mic ,,colț de rai”.

***

Situată la 3 kilometri de orașul Șimleu Silvaniei, Mănăstirea Bic a fost înființată în anul 1994, inițial aceasta funcționând în vechea școală a satului Bic. În anul 1997 este adusă în incinta actuală a mănăstirii o biserică de lemn, din localitatea Stâna, aceasta datând de la anul 1720. Lucrările la biserica nouă de zid a mănăstirii au demarat în același an, în momentul de față locașul de cult fiind pregătit pentru a fi pictat. În continuarea zidurilor bisericii au fost ridicate ulterior corpurile de chilii, arhondaricul și trapeza, mănăstirea având posibilitatea să adăpostească aproximativ 100 de pelerini.

Prin strădania Preacuvioasei maici Marina Lupou, mănăstirea a dezvoltat programe de asistență socială atât pentru copii cât și pentru persoanele vârstnice. Astfel, sub aripa mănăstirii funcționează Școala Confesională pentru clasele I-IV „Sfântul Pantelimon”, unde învață și sunt cazați 18 de copii proveniți din diferite familii cu probleme sociale de pe cuprinsul județului Sălaj.

De asemenea, la Mănăstirea Bic funcţionează din anul 1999 un cămin pentru persoane vârstnice. Din anul 2008 căminul a fost mutat într-o clădire nouă, iar numărul persoanelor vârstnice care beneficiază de îngrijire în prezent a ajuns la 25.

hramul manastirii bic (15)

 

Comentarii Facebook


Știri recente