Mitropolitul Laurenţiu despre importanţa rugăciunii smerite

Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu a le-a vorbit duminică credincioşilor din Viștea de Sus despre necesitatea şi importanţa rugăciunii smerite în vederea dobândirii mântuirii.

El a detaliat acest aspect vorbind despre textul evanghelic din Duminica Vameşului şi Fariseului.

„Mântuitorul Iisus Hristos nu ne oferă nouă acum un exemplu de om păcătos și nu înțelegem din Evanghelie de astăzi că numai cel păcătos poate să se roage. Se poate ruga și cel drept, cu smerenie, iar cel păcătos, dacă se roagă cu umilință profundă va câștiga mai mult decât cel mândru”, a precizat ierarhul.

„De aceea, Mântuitorul concluzionează la final că mai îndreptat se va întoarce la casa lui cel care s-a smerit decât cel care a împlinit Legea, dar s-a mândrit pe sine”, a subliniat Mitropolitul Laurențiu.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul bisericii din Viștea de Sus, informează Mitropolia Ardealului.

La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiat un parastas pentru preoții, ctitorii și binefăcătorii locașului de cult din Viștea de Sus, trecuți la Domnul.

Sărbătoarea a continuat cu sfințirea casei parohiale din Viștea de Sus, construită în ultima perioadă.

Ierarhul i-a felicitat pe credincioșii din sat pentru eforturile depuse în ridicarea casei parohiale și în sprijinirea lucrărilor de înfrumusețare a locașului de cult.

Părinte paroh Marian Antinie a fost hirotesit iconom, iar binefăcătorii din parohie au primit acte de cinstire din partea ierarhului.

Părintele paroh i-a mulțumit ierarhului pentru slujirea în Viștea de Sus în prima duminică a Triodului și i-a oferit în dar o icoană.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente