Mitropolitul Laurențiu a sfinţit Drapelul Naţional la Sibiu

Părintele Mitropolit Laurențiu a sfințit vineri Drapelul Național la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, iar sâmbătă a binecuvântat înălțarea acestuia în Piața Mare din oraș.

După slujba de sfinţire de la catedrală, ierarhul a vorbit despre simbolismul spiritual şi patriotic al momentului.

„Trăim o emoţie duhovnicească pentru că ne aflăm în Catedrala noastră sfântă şi trăim apoi o emoţie patriotică pentru că Drapelul Naţional ne reprezintă pe noi şi ne aduce pace, unitate şi bucurie”, a spus vineri ierarhul după ceremonie.

Ierarhul i-a avut alături la slujbă pe Arhimandritul Ioachim Tomoiagă, eclesiarhul Catedralei Mitropolitane, pe Protosinghelul Emilian Man şi pe Preotul Militar Florin Pavel.

Sursa foto: Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” / Elena Andrei

Mitropolitul a spus despre catedrală și despre Piața Mare, unde a fost înălțat steagul sfințit, că „sunt două puncte care se unesc în acest însemn naţional şi sacru, punctul spiritual care este Catedrala (…) şi punctul central al urbei noastre, al cetăţii noastre”.

Sâmbătă, în Piața Mare, Părintele Mitropolit Laurențiu a citit rugăciunea dinaintea arborării Drapelului Naţional, iar fanfara militară şi cei prezenţi au intonat imnul de stat al României.

La ceremonie au fost prezenţi ofiţeri şi militari ai Garnizoanei Sibiu, autorităţi locale şi oaspeţi. Evenimentul s-a încheiat cu o defilare militară.

Sursa foto: Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” / Elena Andrei

Comentarii Facebook


Știri recente