Mitropolitul Irineu a sfințit paraclisul Mănăstirii „Sf. Ioan Gură de Aur” din județul Gorj

Mitropolitul Irineu al Olteniei a anunțat marți, în cadrul Sfintei Liturghii oficiate în paraclisul Mănăstirii Sf. Ioan Gură de Aur, construirea unei biserici pentru acest așezământ monahal aflat pe malul râului Gilort.

Piatra de temelie a acestui lăcaș de cult a fost așezată în 3 mai 2017 de Mitropolitul Irineu al Olteniei.

În prezent slujbele sunt oficiate în paraclisul „Sf. Ioan Gură de Aur”, sfințit de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu în ziua de 13 noiembrie 2018.

Prin slujba de târnosire a noului lăcaș de cult i-au fost oferite hramurile „Sf. Ioan Gură de Aur” și „Sf. Proroc Ilie Tesviteanul”, informează Mitropolia Olteniei.

În omilia sa, Mitropolitul Irineu a vorbit credincioșilor despre viața curată a Sf. Ioan Gură de Aur:

„A intrat de tânăr în viața monahală și s-a remarcat ca bun predicator. De fapt, apelativul gură de aur are în vedere tocmai darul cu care a fost înzestrat de bunul Dumnezeu pentru a transmite cuvântul evanghelic”.

„Aceste cuvinte revelate de Duhul Sfânt s-au lipit nu numai de mintea sfântului, ci și de inima și viața lui”, a precizat ierarhul.

Mitropolitul Olteniei a subliniat că Sfântul Ioan Hrisostom „predica atât de frumos încât oamenii se străduiau duminica și în sărbători să vină la biserică numai să asculte cuvântul lui care era ca o fântână plină cu apă care să potolească setea credincioșilor”.

La finalul predicii, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a spus că Sf. Ioan este cel mai mare comentator și exeget al Sfintei Scripturi, „dar și cel care ne-a lăsat ca moștenire rugăciunile Sfintei Liturghii care îi poartă numele. În acest fel, Sf. Ioan Gură de Aur rămâne cel mai pomenit ierarh din Biserica Ortodoxă”.

Ierarhul a mulțumit celor care s-au implicat în lucrările de construcție a sfântului lăcaș al mănăstirii gorjene de lângă Târgu-Cărbunești, încurajând obștea monahală să continue lucrarea de rugăciune și de misiune din această zonă.

Foto credit: Mitropolia Olteniei.

Comentarii Facebook


Știri recente