Mitropolitul Irineu a resfinţit Biserica „Sf. Împăraţi” din Rovinari

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a oficiat duminică, 19 august 2018, slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Rovinari, județul Gorj.

După slujba de târnosire, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi din care a făcut parte și protoiereul Câmpeanu Ionel.

În cuvântul adresat credincioșilor, Mitropolitul Irineu a evidențiat învățătura cea dreaptă despre locul central al Bisericii în viața lumii și a explicat înțelesul pericopei evanghelice duminicale.

Înaltpreasfinția Sa a atras atenția că „Biserica reprezintă pentru noi locul cel mai sfânt din localitatea noastră. Nicio altă clădire nu se numește sfântă, așa cum se numește biserica”.

Ierarhul a subliniat că la Biserică „venim cu toții, la greutăți și la bucurii, de când ne naștem și până murim pentru că Biserica este Casa lui Dumnezeu și Dumnezeu este prezent în Biserică, atât prin icoanele ce le-am pictat, cât și prin sfintele slujbe, pe care le săvârșim în fiecare duminică și sărbătoare.”

În Biserică, când venim, noi suntem în vizită la Dumnezeu, pentru că El este aici, El este prezent, este în Casa Sa și Casa aceasta Tatăl a zidit-o, Fiul a întărit-o și Duhul Sfânt a sfințit-o”, a spus Părintele Mitropolit.

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a evidențiat credincioșilor prezenți că din pericopa evanghelică duminicală, reiese că „numai Dumnezeu este Adevăratul Bun, iar noi suntem buni pentru că suntem în legătură cu El”.

La finalul Sfintei Liturghii, pentru activitatea pastoral-administrativă pr. paroh Robert Țintă a primit rangul bisericesc de iconom, iar preoții coslujitori Ștefan Drăghici și Constantin Stoenoiu au fost hirotesiți sachelari.

Foto credit: Mitropolia Olteniei

Comentarii Facebook


Știri recente