Mitropolitul Iosif: Trebuie să căutăm în celălalt frumusețea, lumina și binecuvântarea lui Dumnezeu” (VIDEO)

„Nu ajunge să nu avem ochiul rău și sufletul întunecat, ci trebuie să căutăm în celălalt frumusețea, lumina și binecuvântarea lui Dumnezeu”, a spus duminică Mitropolitul Iosif.

În Duminica a III-a după Pogorârea Sfântului Duh, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Ortodoxă Română „Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail” din Paris.

Părintele Mitropolit le-a vorbit celor prezenţi despre cum putem transforma în bine lumea din care facem parte.

„Dumnezeu ne-a dat inteligență și pricepere, talanți să putem face lucruri, să transformăm lumea aceasta. Dar după cădere, transformarea lumii în bine, a fost și este făcută în bine doar de oamenii care au teamă de Dumnezeu și care-L iubesc pe Dumnezeu. Cei care nu-L iubesc pe Dumnezeu și nu au teamă de Dumnezeu strică lumea aceasta”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Potrivit Mitropolitului Iosif, „dacă nu lucrăm cu darul pe care Dumnezeu l-a pus în noi, vom vedea că totul în jurul nostru este rău. Însă dacă ne vom curăța inima începând cu a nu uita că nu trăim pentru viața de aici, vom vedea bucuria și dragostea lui Dumnezeu, adică Împărăția Sa”.

La final, ierarhul i-a binecuvântat pe toți cei prezenți la slujbă îndemnându-i să căute prin viețuirea lor Împărăția lui Dumnezeu.

Foto Credit: Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale şi Meridionale

Comentarii Facebook


Știri recente

În imagini: Ziua Colegiului Național Sfântul Sava

Elevii și profesorii prestigioasei instituții de învățământ, Colegiul Național Sfântul Sava, au serbat ziua liceului, vineri, 3 decembrie 2021, în contextul apropierii sărbătorii Sfântului Cuvios Sava cel Sfințit (5 decembrie). Sărbătoarea a debutat cu o…