Mitropolitul Iosif s-a rugat pentru românii decedaţi în accidentul de la Genova

Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale s-a rugat duminică, în Catedrala din Paris, pentru tinerii români care au murit în tragicul accident care a avut loc săptămâna aceasta în Genova, Italia.  

Înaltpreasfinţia Sa a oficiat o slujbă de pomenire, la finalul Sfintei Liturghii, pentru Marian Roşca şi Anatolie Mălai, tinerii care au trecut la cele veşnice marţi, 13 august, odată cu prăbuşirea podului Morandi din Italia.

Marian Roșca, primul român găsit mort sub dărâmături, avea 36 de ani și era din localitatea Curțișoara, județul Gorj. Cealaltă victimă, Anatolie Mălai, originar din Republica Moldova, a lăsat în urma sa o soție și 3 copii minori.

Totodată, ierarhul l-a pomenit şi pe părintele Constantin Târziu, fost slujitor al Catedralei din Paris, de la a cărui trecere în veşnicie s-au împlinit 40 de zile.

În omilia de la finalul slujbei, Înaltpreasfinţia Sa a atras atenţia asupra iminenţei morţii. „Moartea nu aşteaptă”, a semnalat Mitropolitul Iosif şi a îndemnat să ducem o viaţă conform cu poruncile lui Hristos pentru a fi pregătiţi la pentru trecerea la Domnul.

El a spus că ne putem pregăti în acest sens prin rugăciune, fapte bune şi „eliberându-ne sufletul de comoara aceea de care nu ne putem despărţi, adică de tot ceea ce posedăm în această lume şi din cauza cărora ne este greu să îl urmăm pe Hristos şi să ne dăruim viaţa Lui”.

Înaltpreasfinţia Sa a explicat că Dumnezeu „nu lasă ca moartea năpraznică să ne ajung din urmă, dar îngăduie uneori aceasta ca să ne trezim la viaţă”.

„Culmea, moartea ne trezeşte la viaţă; şi la viaţa de aici şi la viaţa de dincolo. Unii dintre tineri când mor parcă ne strigă: fiţi atenţi la viaţă şi vă pregătiţi pentru plecare”.

De asemenea, la ierarhul a dat citire mesajului transmis de Patriarhul Daniel cu prilejul Duminicii migranţilor români.

Citeşte şi: Episcopia Italiei a adresat un mesaj de compasiune pentru victimele din Genova

Comentarii Facebook


Știri recente