Mitropolitul Iosif a prezidat liturghia de hramul Catedralei din Paris

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif a oficiat duminică slujba Sfintei Liturghii cu prilejul hramului Catedralei Mitropolitane din Paris, care are ca ocrotitori pe Sfinții Arhangheli.

Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale a concelebrat împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, și cu Arhiereul Vicar Teofil de Iberia.

Evenimentele dedicate hramului catedralei au început sâmbătă prin conferința susținută de preoții Jean Boboc și Marc-Antoine Costa de Beauregard.

Catedrala din Paris

Situată Cartierul Latin din Paris, Catedrala a fost construită cu peste șase secole în urmă, pentru a fi capelă a Colegiului de Dormans-Beauvais, fiind dedicată Sfântului Ioan Evanghelistul în ziua de 29 noiembrie 1382.

După cumpărarea şi sfințirea ei, în anul 1892, ea a fost încredințată ocrotirii sfinților Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail.

Anul trecut s-au împlinit 165 de ani de la întemeierea primei comunități românești din Paris, 135 de ani de la achiziţionarea Catedralei Mitropolitane şi 125 de ani de la sfințirea lăcaşului de cult din Capitala Franţei.

Foto credi: Arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente