Mitropolitul Iosif o oferă model mamelor creștine pe Împărăteasa Elena

Cu ocazia slujbei oficiate de hramul parohiei „Sf. Împărați Constantin și Elena” din Nisa, Înaltpreasfințitul Părinte Iosif a evidenţiat rolul mamelor creștine în transmiterea adevărurile de credință copiilor, oferind-o ca exemplu pe Sfânta Împărăteasă Elena.

„Așa cum Sfânta Elena, mama Sfântului Împărat Constantin, l-a ajutat în luarea multor decizii, mamele creștine de astăzi au datoria să își ajute copiii, transmițându-le adevărurile de credință”, a spus Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale în predica din 21 mai 2019.

După slujbă, ierarhul a vizitat șantierul viitoarei biserici parohiale care-i are ca ocrotitori pe Sf. Împărați Constantin și Elena si Sfântul Ierarh Nicolae.

Sărbătoarea hramului s-a încheiat cu o seară românească la care au participat peste 400 de invitaţi.

În cadrul acestei seri, a fost organizat un spectacol de dansuri populare interpretate de ansamblul „Junii Brașovului” și de grupurile tinerilor din parohie.

Foto credit: Mitropolia Ortodoxă  Română a Europei Occidentale și Meridionale

Comentarii Facebook


Știri recente

3 minute de religie, zilnic la Trinitas TV

Proiectul pe care un profesor de religie l-a inițiat pentru a ajunge la elevii săi în contextul actualei pandemii ajunge, începând de luni, pe micile ecrane. Profesorul Florin Zărnescu a realizat o serie de clipuri…