Mitropolitul Iosif a sfinţit paraclisul episcopal din Madrid

Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale, a prezidat miercuri slujba de sfinţire a paraclisului din incinta sediului administrativ al Episcopiei Ortodoxe a Spaniei şi Portugaliei.

La eveniment au fost prezenţi numeroşi clerici din Episcopia Spaniei şi Portugaliei. Foto credit: Episcopia Spaniei

Alături de părintele mitropolit au slujit: Preasfinţitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, şi arhiereul vicar Teofil de Iberia.

Catapeteasma paraclisului recent sfinţit. Foto credit: Episcopia Spaniei şi Portugaliei.

Paraclisul este dedicat Sfântului Apostol Timotei, sărbătorit în 22 ianuarie. Sfinţirea lăcaşului de cult a coincis cu onomastica Preasfinţitului Părinte Timotei al Spaniei şi Portugaliei.

Mitropolitul Iosif punând pecetea la Sfânta Masă. Foto credit: Episcopia Spaniei şi Portugaliei.

După târnosire a fost oficiată Sfânta Liturghie, apoi au fost oferite mai multe distincţii celor care s-au implicat în lucrările de amenajare.

Foto credit: Episcopia Spaniei şi Portugaliei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Părintele Sofian Boghiu a fost comemorat la Biblioteca Sfântului Sinod: Evocări, mărturii şi lansare de carte

Părintele Arhimandrit Sofian Boghiu a fost comemorat miercuri la Biblioteca Sfântului Sinod, aflată în incinta Mănăstirii Antim din Bucureşti. Mărturii&evocări Evenimentul s‑a desfășurat în Sala „Conon Arămescu‑Donici” a Biblioteca Sfântului Sinod și a reunit ierarhi, clerici…