Mitropolitul Iosif a sfinţit biserica din Palaiseau, înălţată cu ajutorul comunităţii româneşti

Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale a sfinţit sâmbătă Biserica „Sfinții și Drepții Părinți Ioachim și Ana” – Paraclis Mitropolitan din Palaiseau, Île de France, ridicată cu ajutorul comunităţii româneşti.

În cuvântul rostit la acest mare eveniment din viaţa parohiei, Mitropolitul a apreciat eforturile depuse de membrii comunităţii pentru construirea bisericii, evidenţiind că românii au ajutat în mod efectiv pentru finalizarea lucrărilor în fiecare sâmbătă, dar și în serile din cursul săptămânii, după programul de muncă.

La finalul Sfintei Liturghii, care a urmat după slujba de sfinţire, Mitropolitul Iosif a oferit crucea și gramata mitropolitană părintelui Răzvan Bena, iar credicioșilor care s-au implicat în amenajarea și înfrumusețea bisericii le-a acordat gramate mitropolitane.

Începând cu anul 2010, românii din sudul Parisului s-au organizat într-o comunitate, iar timp de 7 ani au participat la slujbele oficiate într-o biserică catolică închiriată.

În urmă cu aproape doi ani, cei peste 200 de români membri ai parohiei de la Palaiseau, au reușit cu mari eforturi să cumpere un spațiu dintr-un local industrial pe care l-au amenajat într-o biserică după normele canonice ale cultului ortodox.

Foto Credit: Mitropolia Europei Occidentale şi Meridionale

Comentarii Facebook


Știri recente