Mitropolitul Iosif a fost alături de tinerii din MOREOM în tabăra de la Putna

Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif i-a vizitat săptămâna trecută pe cei 45 de copii români Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale (MOREOM) care au participat la Tabăra de tradiție și spiritualitate organizată la Mănăstirea Putna.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie, a vorbit cu tinerii, apoi a participat la activităţile pe care aceştia le-au desfăşurat în cadrul taberei.

Copiii au avut alături specialiști care i-au învățat meșteșugul încondeierii ouălor, al picturii, al sculpturii, dar și arta teatrală și scrima. Printre ateliere s-au numărat și cel de cateheză și de lectură.

„Drumețiile, duhul de rugăciune al slujbelor, sunetul tocii și al clopotelor, aprinderea unei lumânări la mormintele părinților din cimitir, dialogurile cu părinții mănăstirii, cântecele în jurul focului de tabără – toate acestea i-au ajutat pe copii să descopere puțin din lumea lăuntrică și din tainele lui Dumnezeu, precum și bogăția tradiției noastre creștine și românești”, a declarat părintele Anania de la Mănăstirea Putna.

Coordonatorul taberei MOREOM, părintele Bogdan Cârdu, a spus despre tabăra de la Putna că este „o șansă mare pentru copii din două puncte de vedere”.

Mitropolitul Iosif alături de copiii din tabără. Foto credit: Mănăstirea Putna

„Au șansa să aibă o viață duhovnicească și prin prisma programului foarte clar și a rugăciunii de dimineață și de seară. Apoi, dincolo de cuvinte și de lucrurile raționale care se pot explica pentru a pătrunde tot ce înseamnă duhul ortodox, mie însumi mi s-au lămurit multe lucruri care nu erau pe deplin lămurite, fără ca neapărat să discut cu cineva, ci pur și simplu trăind aici în duhul acesta al mănăstirii și al rugăciunii. Și este foarte important”, a spus Părintele Bogdan Cârdu.

Copiii prezenţi în tabără au ales o modalitate inedită să-i aducă cinstire Sfântului Ştefan cel Mare. Ei au interpretat un imn dedicat sfântului domnitor la mormântul acestuia de la Mănăstirea Putna.

Clipul postat pe pagina de Facebook a Mănăstirii Putna a devenit viral, fiind vizualizat de peste 31.000 de persoane.

Tabăra s-a desfăşurat în perioada 11-19 iulie 2019.

Foto credit: Mănăstirea Putna

Comentarii Facebook


Știri recente