Mitropolitul Ioan s-a rugat pentru eroii anticomunişti din Banat

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan s-a rugat marţi pentru eroii anticomunişti din Banat, ucişi în Timişoara între anii 1949 – 1952.

Slujba de pomenire a fost oficiată în data de 16 iulie de Mitropolitul Ioan la Monumentul Rezistenţei Anticomuniste din Banat – Pădurea Verde, aflat în proximitatea Muzeului Satului Bănățean din Timişoara, informează Mitropolia Banatului.

La eveniment au participat reprezentanți ai Senatului României, oficialități locale și județene, foşti deţinuţi politic, urmaşi ai unora dintre aceştia, dar și foarte mulți timișoreni.

Monumentul de la Pădurea Verde a fost sfinţit în anul 2000 de Mitropolitul Nicolae Corneanu.

Mausoleul este înconjurat de 43 de plăci din granit negru, pe care sunt inscripționate numele membrilor grupurilor de rezistență anticomunistă, a celor executati chiar în Pădurea Verde, a celor care au murit în urma torturilor la care au fost supuși în închisorile comuniste şi a sutelor de bănățeni care și-au găsit sfârșitul în apele Dunării.

La acest monument sunt omagiaţi toți cei care au murit în confruntările cu forțele de Securitate în răscolae țărănești, în închisori, în lagăre și deportări.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente