Mitropolitul Ioan la hramul Mănăstirii Sf. Ana – Orşova: Oamenii care stau lângă Iisus sunt întregi la minte

Mitropolitul Ioan al Banatului a prezidat liturghia oficiată duminică la hramul Mănăstirii Sfânta Ana – Orşova, jud. Mehedinţi. În predica sa, ierarhul a explicat de ce sunt întregi la minte cei care îl urmează pe Hristos.

„Cei doi demonizaţi, după ce au fost eliberaţi, stăteau la picioarele lui Iisus, şi, după cum spun evangheliştii, erau întregi la minte. Aici este una dintre marile taine ale acestei minuni: întregi la minte. Cum sunt oamenii care vin la biserică şi stau lângă Iisus? Sunt întregi la minte. Fiţi binecuvântaţi că faceţi parte din poporul lui Dumnezeu întreg la minte”, a precizat Mitropolitul Ioan.

El a adresat un îndemn celor prezenţi la Sfânta Liturghie:

„Să fiţi binecuvântaţi frăţiile voastre şi să vă ţină Dumnezeu mintea limpede, să vă păzească Dumnezeu mintea, să vă păziţi inima să nu-şi plece capul pe ea vreun duh rău, ci numai Hristos şi Duhul lui Dumnezeu”.

Alături de Mitropolitul Ioan a liturghisit Episcopul Nicodim al Severinului şi Strehaiei. La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ctitorii mănăstirii, informează Episcopia Severinului şi Strehaiei.

MĂNĂSTIREA SFÂNTA ANA

Mănăstirea „Sfânta Ana” a fost construită de Pamfil Şeicaru, un cunoscut ziarist interbelic, care a luptat în primul Război Mondial, pe locul unde se află actualmente așezământul monahal.

Lăcașul de cult a fost construit între 1936 şi 1939.

Abia după perioada comunistă, în 1990, mănăstirea a fost sfințită de Episcopul Damaschin Severineanul, Episcop vicar al Mitropoliei Olteniei.

În anul 1995 a fost deschis muzeul mănăstirii dedicat ctitorului său, Pamfil Şeicaru, iar în 1996 a fost finalizată construcţia clopotniţei.

Foto credit: Episcopia Severinului şi Strehaiei

Comentarii Facebook


Știri recente