Mitropolitul Ioan: Îndemn la rugăciune și fapte bune în perioada postului Adormirii Maicii Domnului

În aceste două săptămâni de post, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, îndemnăm părintește pe toți frații și surorile din cinul monahal, pe preoții și pe credincioșii eparhiei noastre ca împreună să înălțăm rugăciune stăruitoare către Bunul Dumnezeu și către Maica Domnului.

Să ne rugăm pentru pacea lumii, pentru înmulțirea dragostei, pentru luminarea minții și pentru sporirea noastră, a tuturor, în nădejde, în credință și în toate faptele bineplăcute Lui și Maicii Preacurate, a îndemnat IPS Ioan.

Postul Adormirii Maicii Domnului este o perioadă specială rânduită de Biserică, încă din vechime, pentru a spori în viața duhovnicească și pentru a ne apropia mai mult de Dumnezeu, prin virtute, a adăugat ierarhul, conform site-ului oficial al Eparhiei.

Părintele Mitropolit a solicitat slujitorilor sfintelor altare ca în fiecare seară din acest post să oficieze, alternativ, Acatistul și Paraclisul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

Să stăruim în rugăciune sfântă pentru înmulțirea dragostei pe pământ, pentru pacea dintre oameni și din suflet și pentru ca bunul Dumnezeu să reverse peste întreaga lume Harul și darurile Sale cele bogate. „Harul Domnului nostru Iisus Hristos şi dragostea lui Dumnezeu şi părtăşia Sfântului Duh să fie cu voi cu toţi!” (II Corinteni 13, 13).

Comentarii Facebook


Știri recente