Mitropolitul Ioan aseamănă postul cu o călătorie spre Betleem: Să nu vă pierdeți pe drum!

În omilia duminicală, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan al Banatului a asemănat postul cu o călătorie spre Betleem și a îndemnat să rămânem tari în virtute ca să nu ne pierdem pe drumul care duce la Hristos.

„Din această duminică, prima din Postul Crăciunului, începem iubiți credincioși, călătoria noastră spre Betleem”, a evidenţiat ierarhul, care apoi a îndemnat la constanţă în viaţa duhovnicească.

„Dumnezeu să ne ajute să putem călători împreună și niciunul dintre frățiile voastre, să nu vă pierdeți pe acest drum sfânt”, a precizat Înaltpreasfinţia Sa în cuvântul rostit în Catedrala Mitropolitană din Timişoara.

„Dacă este posibil să mai puneți pe brațele voastre binecuvânatate și alte suflete, ca și ele să ajungă la Betleem, pentru a se întâlni cu pruncul Iisus, cu Maica Domnului și cu îngerii din înaltul cerului”, a spus Părintele Mitropolit Ioan.

Liturghia din prima duminică a Postului Crăciunului a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitului Banatului.

După chinonic s-a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la prima Duminică a Postului Nașterii Domnului, informează Mitropolia Banatului.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente