Mitropolitul Ioan al Banatului a vizitat un centru pentru persoane cu dizabilități

Mitropolitul Ioan al Banatului a efectuat în ziua de 3 decembrie 2018, aniversată la nivel global ca Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități, o vizită la sediul Fundației „Pentru Voi” din Timișoara.

Înaltpreasfinția Sa a adus daruri persoanelor cu dizabilități, beneficiare ale centrului, constând în articole de îmbrăcăminte și produse alimentare, informează Mitropolia Banatului.

Mitropolitul Ioan a vizitat atelierele de creație în care persoanele cu dizabilități creează lucruri făcute manual. Aceștia reușesc sub îndrumarea personalului specializat să confecționeze articole de print, felicitări, afișe, ornamente specifice sărbătorilor de iarnă, primăvară, precum și alte obiecte hand made.

La final, ierarhul a luat masa împreună cu beneficiarii Centrului de zi și a semnat în cartea de onoare a fundației, unde a specificat că acești oameni, deși au grave deficiențe intelectuale, sunt frații noștri întru Hristos.

În prezent, Fundaţia „Pentru Voi” oferă servicii sociale pentru 200 de adulţi cu dizabilităţi intelectuale şi familiile acestora.

Fundaţia „Pentru Voi” a fost înfiinţată în anul 1996, având ca fondatori Asociația Română ”Speranța” din Timișoara și o fundație olandeză.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente