Mitropolitul Ioan a sfințit clopotnița și troița bisericii din curtea spitalului „Victor Babeș” din Timișoara

Mitropolitul Ioan al Banatului a sfințit vineri clopotnița și troița sculptată în lemn din curtea spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

Ierarhul a sfințit și o nouă raclă în care vor fi așezate fragmente de cinstite moaște. După slujba de sfințire, au fost pomeniți ctitorii și binefăcătorii sfântului locaș.

La slujbă au participat medicul Virgil Musta, șeful secției de boli infecțioase a spitalului, clerici din eparhie și credincioși.

Biserica „Sfântul Mare Mucenic Mina” din curtea spitalului timișorean a fost construită între anii 2003 și 2004. Pictura a fost finalizată în 2006 cu ajutorul preotului Ioan Dumitriu, medicilor și credincioșilor din proximitatea instituției medicale.


În toamna anului trecut, Părintele Patriarh Daniel și dr. Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, au semnat un protocol de colaborare care actualizează activitatea de asistență religioasă și stabilește colaborarea în domeniul asistenței medicale integrate cu asistența socială și religioasă din unitățile sanitare aflate în subordonarea ministerului.

Numărul preoților care slujesc în lăcașurile de cult din instituțiile medicale depășește 250.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente