Mitropolitul Ioan a participat la manifestările dedicate Zilei Imnului Național

Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului a participat duminică, 29 iulie 2018, la manifestările religios-militare, desfășurate în Piața Libertății, cu prilejul Zilei Imnului Național al României.

După slujba religioasă oficiată de Părintele Mitropolit Ioan au urmat mai multe alocuțiuni din partea autorităților județene. În acest sens, prefectul județului Timiș, Eva Georgeta Andreaș, a dat citire mesajului ministrului afacerilor interne, Carmen Dan, cu prilejul acestei zile.

Manifestările religios-militare, desfășurate în centrul orașului, au avut loc după slujba Sfintei Liturghii de la Catedrala Mitropolitană.

La slujbă, alături de credincioșii bănățeni, s-au rugat și nepotul Regelui Mihai I, Nicolae Medforth-Mills și logodnica acestuia, Alina Binder.

Între Casa Regală a României și Timișoara există o legătură, având în vedere că Regele Mihai a ctitorit Catedrala Mitropolitană, un veritabil simbol al orașului.

După anii 1990, atât Majestatea Sa Regală, cât și membrii Familiei Regale au participat de mai multe ori la slujbele de Înviere sau de Crăciun, oficiate în acest lăcaș de cult.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente