Mitropolitul Ioan a devenit cetățean de onoare al Municipiului Beiuș

Titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Beiuș i-a fost acordat joi Mitropolitului Ioan al Banatului, fiu al Țării Beiușului.

Distincţia i-a fost acordată de primarul municipiului Beiuș, Gabriel Cătălin Popa, pentru „slujirea cu cinste, evlavie și dragoste de oameni, dovadă a atașamentului față de urbea Beiușului și locuitorii ei”, notează Primăria Beiuș.

Acordarea titlului a pornit din inițiativa și în timpul mandatului de primar al lui Petru Căluș-Mlendea.

Mitropolitul Ioan, în alocuțiunea sa, „nu numai a mulțumit pentru demersul oficial, ci a adresat cuvinte alese de pildă, învățătură creștină și umană, din suflet, însoțite de binecuvântarea arhierească pentru auditoriului prezent”, a precizat Primăria Beiuș.

Mitropolitul Ioan s-a născut la 16 noiembrie 1951, în localitatea Pietrani, jud. Bihor. Alte aspecte biografice, aici.

Foto credit: Facebook / Primăria Municipiului Beiuş

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…