Mitropolitul Germaniei în Heidelberg. A liturghisit la hramul Parohiei „Sfânta Treime”

Credincioșii Parohiei ortodoxe românești Sfânta Treime din Heidelberg s-au rugat în zilele de 10 şi 11 iunie 2017 împreună cu IPS Serafim, Mitropolitul Germaniei. Evenimentul a fost prilejuit de sărbătorirea hramului parohiei.

Sâmbătă seara s-a săvârșit în biserica Sfântul Bartolomeu din Wieblingen Taina Sfântului Maslu, informează site-ul oficial al Mitropoliei Germanei.

Apoi, toți cei prezenți au luat parte la o seară duhovnicească sub îndrumarea Părintelui Mitropolit. După rostirea unui cuvânt despre credință, rugăciune și relația omului cu Dumnezeu, ierarhul a discutat cu credincioșii prezenți, răspunzând întrebărilor adresate de aceștia.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită în ziua de duminică în biserica Sfânta Anna din centrul istoric al oraşului Heidelberg. În cadrul omiliei rostite, Părintele Mitropolit a evidențiat importanța rugăciunii și a prezenței sfinților în viețile noastre.

De menţionat este şi faptul că înainte de săvârșirea Sfintei Liturghii a avut loc hirotesia în ipodiacon a tânărului teolog Marius-Adrian Călin, conducătorul stranei din această parohie.

Totodată, luna iunie este prilej de aniversare pentru tânăra comunitate din Heidelberg. În această perioadă s-au împlinit doi ani de când în acest oraș există o parohie de sine stătătoare și de când, prin osteneala părintelui Ioan Călin Iușan, se săvârșește săptămânal Sfânta Liturghie. Până în iunie 2015 aici a funcționat o filie a Parohiei din Mannheim.

Comentarii Facebook


Știri recente