Mitropolitul Germaniei a slujit în Tabăra de la Negrești, comunitate pe care o susține de mai bine de 11 ani

Mitropolitul Serafim al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord a liturghisit sâmbătă la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din Negrești, la finalul taberei „Copilărie și credință”.

De mai bine de 11 ani Înaltpreasfinţia Sa ajută comunitatea vasluiană prin acordarea de burse copiilor aflați în risc de abandon școlar. În prezent, 850 de beneficiari din medii vulnerabile primesc lunar echivalentul sumei de 30 de euro pentru cheltuieli legate de școlarizare, informează Episcopia Hușilor.

După oficierea slujbei, IPS Serafim le-a vorbit credincioșilor despre importanța milosteniei pentru sfințirea  vieţii: „Milostenia este fapta cea mai concretă a iubirii semenului nostru. Nu putem spune că îl iubim pe semenul nostru, dacă îl vedem în necaz, flămând sau însetat, și nu-i facem bine. Când devenim insensibili la suferința semenilor noștri, înseamnă că suntem departe de Dumnezeu, că nu-L avem pe Dumnezeu în inimă”.

Totodată, Înaltpreasfinția Sa a adăugat că fiecare dintre noi poate ajunge sfânt, urmând exemplele celor care, prin multe eforturi, au reușit „să își transfigureze trupul, asemănându-se cu Mântuitorul Iisus Hristos transfigurat la faţă pe Muntele Tabor”. În acest sens, Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim a evocat viețile Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamț și a Sfintei Cuvioase Teodora de la Sihla, sărbătoriți pe 5, respectiv, 7 august.

Tabăra „Copilărie și credință” s-a desfășurat în perioada 6-9 august, fiind coordonată de preoţii Ciprian Negel, Ioan Cucu și Virgil Dudău. Copiii și tinerii au participat la ateliere de creație, dans și sport, prim-ajutor, tir cu arcul sau tehnici de orientare și supraviețuire în natură.

De asemenea, au luat parte la rugăciunile de dimineață și de seară. Tabăra s-a încheiat cu Sfânta Liturghie, unde toți participanții s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului.

Episcopia Hușilor în parteneriat cu Asociația „JoyCamps Romania” organizează 11 tabere pentru aproape 2000 de copii din 21 de comunități rurale și una urbană. Proiectul se desfășoară de-a lungul vacanței de vară (30 iunie – 6 septembrie), ajungând anul acesta la a șasea ediție.

Foto credit: Episcopia Hușilor


Știri recente