Mitropolitul Clujului şi Episcopul Europei de Nord au coliturghisit la hramul mănăstirii Oarţa de Sus

Hramul mănăstirii Oarţa de Sus

Sute de credincioși maramureșeni au participat sâmbătă, 22 iulie 2017, la hramul Mănăstirii „Sfânta Maria Magdalena” de la Oarța de Sus. Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului şi Episcopul Europei de Nord au oficiat Sfânta Liturghie în altarul de vară al aşezământului monahal, informează Radio Renaşterea.

În omilia adresată celor prezenţi, Preasfințitul Părinte Macarie a vorbit despre viața Sfintei Maria Magdalena, explicând rolul și responsabilitatea mamelor în familie și societate.

La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a subliniat rolul femeii creștine în lumea contemporană.

PS Macarie a dăruit obștii mănăstirii „Sfânta Maria Magdalena” de la Oarța de Sus o Cruce a Nordului pentru altarul mănăstirii, întru pomenirea românilor plecați în Europa de Nord.


Mănăstirea de la Oarța de Sus a fost înființată în anul 2012, iar obștea monahală este formată din viețuitori, veniți de la Mănăstirea „Sfânta Maria Skobțova” din Alba Iulia. Mitropolitul Clujului este prezent în fiecare an la hramul mănăstirii de la Oarța de Sus, întrucat localitatea maramureșeană este locul natal al Înaltpreasfintiei Sale, unde în urmă cu aproximativ 4 ani la dorința sa a fost înființată aici o mănăstire.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…