Mitropolitul Clujului reia apelul către diaspora: Dacă ne-am lua spiritualitatea în serios, ne-am aduna laolaltă

Într-un interviu oferit pentru emisiunea „România 2019” de la Realitatea TV, Mitropolitul Clujului a reiterat aspectul îngrijorător al migrației tinerilor și al depopulării satelor românești.

Înaltpreasfinția Sa a mai făcut un apel către cei plecați în străinătate, de Bobotează.

În intervenția amintită, ierarhul a îndemnat la unitate și conciliere, aducând în discuție tematicile omagiale propuse de Patriarhia Română în 2018 (unitatea de credință și de neam) și în 2019 (satul românesc):

„Dacă ne-am lua spiritualitatea în serios, ne-am aduna laolaltă. Dumnezeu ne adună, diavolul ne dezbină. Și atunci, dacă oamenii ar avea cat de cat preocupări legate de viața lor spirituală, s-ar mai și aduna, s-ar mai și concilia, s-ar mai și înțelege”.

Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și Sătmarului a spus că omagierea satului românesc în 2019 este și un semnal de alarmă: „Observăm cu tristețe cum multe sate de depopulează și sunt aproape de pieire”.

„Mulți dintre noi ne avem obârșia la sat și ne aducem aminte cu mult drag cum arăta satul românesc acum 50 de ani. Acum s-a creat un curent și tare ne doare când vedem că aproape 5 milioane de români tineri sunt în alte locuri.

Tare bine ar fi ca măcar parte dintre ei sa se întoarcă acasă”.

Vorbind despre Anul Omagial al Unității de credință și de neam ierarhul a făcut referire și la Catedrala Națională, un lăcaș de cult simbolic pentru neamul românesc.

Părintele Mitropolit a spus că în acest proiect național Preafericitul Părinte Patriarh Daniel „a pus mult suflet”. „A avut și critici, criticile trec, catedrala rămâne”, a spus ierarhul.

Foto credit: Mitropolia Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente