Mitropolitul Clujului participă la Congresul Internațional de la Mănăstirea Bose

Mitropolitul Andrei al Clujului Maramureșului și Sălajului va fi prezent la Mănăstirea Bose din Italia ca reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române la Simpozionul Internațional de Spiritualitate Ortodoxă care începe miercuri.

Evenimentul se desfășoară în perioada 4-6 septembrie 2019. Tema Simpozionului este „Chemați la viaţa Hristos”.

Ediția a 27-a are ca țel aprofundarea sensului vocației umane dar și a vocației creștine în Biserică și în lumea de astăzi, informează Mănăstirea Bose pe site-ul oficial.

Vor fi organizate mai multe secțiuni pe o serie de tematici specifice: secțiunea biblică, dedicată vocației profetice și creștine de astăzi, secțiunea teologică, dedicată darurilor poporului lui Dumnezeu și rolului femeii și secțiunea dedicată vieții în Hristos în cadrul căreia va conferenția Mitropolitul Andrei.

Dintre vorbitori amintim pe: Mitropolitul Iov de Telmesoss, din partea Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol, Mitropolitul Serafim de Zimbauer și Angola, din partea Patriarhiei Alexandriei și a întregii Africi, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, din partea Patriarhiei Moscovei și a întregii Rusii.

Foto credit: Mitropolia Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente