Mitropolitul Clujului le-a vorbit despre pocăință miilor de credincioși prezenți la Mănăstirea Nicula

Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului le-a vorbit despre pocăință celor peste 20.000 de pelerini prezenți miercuri dimineaţă la Mănăstirea Nicula.

Părintele Mitropolit a spus că soluția pentru a învinge răul și problemele din toată lumea este pocăința:

„Păcatele noastre nu ne afectează doar pe noi, ci și pe cei din familia noastră, din lumea noastră. Așa că, păcatele, lipsa noastră de cugetare, aduc și dezechilibrul ecologic pe care îl vedeți în jur. Vedeți și necazurile din toată lumea. Care este soluția? Soluția este îndreptarea noastră, pocăința noastră”.

Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată de Mitropolitul Andrei împreună cu doi ierarhi din Patriarhia Antiohiei: Mitropolitul Nicolae de Hama și Episcopul Qais de Erzurum.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a spus în continuare că numai „îndreptându-ne pe noi înșine, vom influența întreaga lume”.

„Oamenii nici nu înțeleg cât de mare este această taină a pocăinței. Pocăința este „întoarcerea cu lacrimi” și presupune o bună spovedanie. Îndreptându-ne pe noi înșine, vom influența întreaga lume. Toate certurile, toate necazurile se datorează faptului că nu ne punem serios problema creștinătății, a credinței”.

Ierarhul i-a îndemnat pe credincioși să rămână fideli în rugăciune Maicii Domnului și a povestit cum venea încă din adolescență la așezământul monahal de la Nicula.

„Noi am venit aici cu necazurile, problemele și cu bucuriile noastre și i le-am spus Maicii Domnului (…) Îmi aduc aminte cu nostalgie, adolescent fiind, veneam la mănăstire și îi cântam Maicii Domnului să dea pace în țară și între popoare și bunătate oamenilor”.

Aproximativ 30.000 de credincioși au participat în zilele de marţi şi miercuri la pelerinajul de la Nicula, notează Radio Renașterea.

Foto credit: Mitropolia Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente