Mitropolitul Clujului le-a oferit Crucea Transilvană medicilor implicați în combaterea pandemiei

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei le-a oferit duminică Crucea Transilvană medicilor din fruntea instituțiilor clujene implicate în combaterea pandemiei. Aceasta este cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului. 

Prin gestul său, ierarhul a dorit să-și manifeste respectul pentru toți medicii, asistenții medicali și personalul auxiliar.

„Doctorii care au grijă de bolnavi în spitale sunt eroi nu numai ai medicinii, ci și ai spiritului. De aceea se cuvine ca, măcar simbolic, să le arătăm cinstirea noastră și să ne rugăm lui Dumnezeu să ne răsplătească tot efortul”, a spus ierarhul.

Au fost distinși următorii:

  • Mihai Moisescu-Goia – director executiv al Direcției de Sănătate Publică a județului Cluj;
  • Dorina Duma – directorul executiv adjunct al Direcției de Sănătate Publică a județului Cluj;
  • Ioan Mureșan – managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca;
  • Vasile Mureșan – managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj-Napoca;
  • Claudia Fekete-Nicorici – managerul Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca;
  • Sanda Patrichi – managerul Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca.

„A fost un moment înălțător și de mare onoare pentru mine și pentru colectivul pe care îl coordonez”, a declarat Dorina Duma, directorul executiv adjunct al Direcției de Sănătate Publică Cluj.

„Este pentru prima dată când suntem apreciați public de la începerea pandemiei și nu oricum și nu de oricine, ci de Părintele Mitropolit. A fost o seară plină de emoție”, a adăugat ea.

Evenimentul a avut loc în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, după slujba Vecerniei și programul catehetic și s-a încheiat cu un concert de colinde susținut de Corul Catedralei Mitropolitane, dirijat de Sergiu Stanciu, și de Corul de cameră Psalmodia Transylvanica al Facultătii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, dirijat de Părintele Profesor Vasile Stanciu.

Județul Cluj a înregistrat de la începutul pandemiei și până sâmbătă 27.154 de cazuri de Covid-19. Incidența infectărilor din județ este pe o tendință descrescătoare, situându-se sâmbătă la cifra de 4,67 cazuri la mia de locuitori.

Comentarii Facebook


Știri recente