Mitropolitul Clujului în vizită la victimele accidentului aviatic

Mitropolitul Clujului i-a vizitat marți, 28 ianuarie 2014, pe cei patru supraviețuitori ai accidentului aviatic ce sunt internați la Spitalul Județean de Urgență din Cluj, potrivit Radio Renașterea.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a stat de vorbă cu răniții, a făcut o scurtă rugăciune și i-a îmbărbătat, dorindu-le însănătoșire grabnică. La sfârșitul vizitei sale a stat de vorbă și cu managerul spitalului, Dr. Ec. Petru Susca dorind să stabilească o colaborare între biserică și spital. „I-am găsit bine, am fost la ei în salon și am vorbit puțin cu ei. Este o mare traumă să treci prin așa ceva, să fii într-un avion care se prăbușește. Mă bucur că i-am găsit bine și că sunt optimiști. E bine să îi vizitezi pe cei care se află în necaz”, a declarat presei, ÎPS Mitropolit Andrei, la plecarea din spital.

Cei patru pacienți sunt periodic vizitați și de preotul Spitalului Clinic Județean de Urgență, părintele Ioan Cozma, care a făcut rugăciuni de însănătoșire încă de la internarea acestora: „Luni noaptea au fost aduși răniții la spital și marți dimineața am și făcut slujbă la biserică și rugăciuni pentru sănătatea lor. Marți după-masa i-am vizitat pe bolnavi și le-am spus că suntem alături de ei în acest moment greu prin care trec și ne rugăm ca Dumnezeu să-i pună pe picioare și să-i întoarcă din nou în sânul societății și acolo unde este locul lor. Azi de dimineață ÎPS Mitropolit Andrei a venit la clinică, l-am însoțit în salonul bolnavilor unde a stat de vorbă cu dânșii, i-a îmbărbătat, a făcut o rugăciune pentru sănătatea lor, s-a interesat de evoluția victimelor și le-a dorit din tot sufletul însănătoșire grabnică”.

În accidentul aviatic petrecut luni, 20 ianuarie 2014, în Munții Apuseni, și-au pierdut viața pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion. Avionul la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forțat într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la granița județelor Cluj și Alba. În urma accidentului, au fost răniți copilotul Răzvan Petrescu și patru medici de la diferite spitale din țară – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sfânta Maria” și Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuș, județul Bihor. Persoanele rănite în accidentul aviatic se află internate la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Cluj.

Comentarii Facebook


Știri recente