Mitropolitul Clujului, în mijlocul elevilor Colegiului Tehnic din Turda

Elevii Colegiului Tehnic din Turda s-au întâlnit miercuri, 12 martie 2014, cu Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei.

Tinerii, alături de întregul corp profesoral, au participat de la ora 11:00, în Capela unității de învățământ, la Liturghia Darurilor Înainte Sfințite, oficiată de Înaltpreasfinția Sa. Alături de ierarh a slujit protopopul de Turda, pr. Daniel Crișan și un sobor de preoți din parohiile orașului. Răspunsurile la slujbă au fost date de un grup de elevi coordonați de pr. Sebastian Zăhan.

În cadrul Liturghiei s-au împărtășit profesori și elevi ai Colegiului Tehnic. La final, Mitropolitul Andrei le-a vorbit elevilor despre importanța pe care tinerii o au în viață: „Totalmente e greșită părerea celor care zic că Biserica, rugăciunile, postul și celelalte preocupări duhovnicești sunt pentru bătrâni. Nu-i adevărat! Cei mai puternici când este vorba de viața duhovnicească sunt tinerii. De aceea, vrednicul de pomenire duhovnic Arsenie Papacioc avea o maximă pe care o repeta mereu, dacă tinerețea ar ști și bătrânețea ar putea…Puterea înfăptuirilor este la tinerețe. Iar noi, cei care avem un număr de ani suntem datori ca pe cei tineri să-i învățăm „. Pentru implicarea în activitățile cu tinerii din orașul Turda, ÎPS Părinte Andrei i-a oferit părintelui Sebastian Zăhan o diplomă de aleasă cinstire, iar elevilor și profesorilor le-a oferit broșuri despre Sf. Liturghie. Întâlnirea s-a încheiat cu un program de cântece și poezii în cinstea mamei, susținut de elevi în Sala Festivă a colegiului.

Comentarii Facebook


Știri recente