Mitropolitul Clujului în mijlocul credincioșilor din Parva

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a săvârșit vineri, 4 aprilie 2014, Liturghia Darurilor înainte Sfințite în Parohia Parva. Slujba a început la ora 10:00, iar din soborul de clerici au făcut parte consilierul pe probleme de misiune și protocol al Arhiepiscopiei, arhid. Claudiu Grama, consilierul cultural, Pr. Bogdan Ivanov și Protopopul de Năsăud Părintele Ioan Dâmbu, a informat corespondentul Radio Renașterea în protopopiatul Năsăud, Pr. Cornel Coprean.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei le-a vorbit credincioșilor despre rolul și importanța postului în viața creștinului, precum și despre rolul Sfintei Euharistii, subliniind faptul că finalitatea omului pe pământ o reprezintă mântuirea și îndumnezeirea lui. La finalul slujbei, Mitropolitul Clujului l-a felicitat pe Pr. paroh Florin Nalaț pentru bogata activitate desfășurată și a împărțit diplome de aleasă cinstire epitropului Traian Sângeorzan și membrilor consiliului parohial.

Prezent în parohia Parva, Înaltpreasfințitul Andrei a vizitat împreună cu părintele paroh Florin Nalaț șantierul noii biserici. Din 2011, în Parva se construiește un nou locaș de cult ce va înlocui la finalizare, actuala biserică aflată într-o avansată stare de degradare.

De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a vizitat și Mănăstirea „Sf. Ap. Petru și Pavel” de la granița localităților Rebra-Parva.

Comentarii Facebook


Știri recente